Tacos är trendigare än någonsin tidigare, men nu när sommaren är här vill man kanske inte trycka i sig spicy mat. Något svalkande sitter dock inte fel i värmen. Så varför inte slå till på glasstacos?

I Sverige förknippar många tacos med fredagsmys, men i USA är taco Tuesday ett begrepp. Där äter man tacos eller annan mexikansk mat på tisdagar. Nu skriver Elle Decoration om ett café i Kalifornien där man kan köpa glasstacos på tisdagar. Med tanke på att svenskar älskar glass och tacos borde det kunna bli succé även här.

Glasstacos är helt enkelt glass, upplagd mer som ”korvar” än som kulor i en våffla formad som ett tacoskal, garnerad med olika typer av strössel, sås och annat gott. Korvarna formas genom att glassmeten hälls på en kall metallplatta och viks in i takt med att den stelnar. Bland smakerna finns macha (grönt te), Oreo, och många andra som är trendiga i USA, och själva tacosen färgas i starka färger.

Vill du göra egna tacos att fylla med glass kan du prova ett recept på tidningen Hembakats blogg. Länk finns i Elles artikel. De tacosen skiljer sig nog ganska mycket från de som serveras på fiket i Kalifornien, men de ser väldigt goda ut.

Eller så gör du tacos enligt instruktionerna i den här filmen.